Torget.se använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta på sidan godkänner du detta. Läs mer om cookies

OK
 
 

Sala Sot

Certifiering

Vi är Auktoriserade och medlem av Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund (SSR)

 

Ventilationskontroll - OVK

Sakkunniga Funktionskontrollanter

Behörighet K, certifierade av SP - Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

 

Vi är certifierad medlem i Riksförbundet Sveriges Ventilationsrengörare (RSVR)

 

 

Kvalitetsmärket Rena Kanaler är ett bevis på att arbetet utförs i enlighet med Renhetsklasser för ventilationssystem, Branschstandard del 1.

 

 

Vårt företag arbetar enligt verksamhetsledningssystemet FR2000, certifierat av qvalify , cert.nr. FR0654Från sotning och ventilationsrensning

till avancerade temperaturberäkningar

 

Sala Sotningsdistrikt AB är en firma med både kunskap och kompetens. Vi har lång erfarenhet av sotning, brandskyddskontroll, skorstensbesiktning och ventilationsrensning. Vi arbetar runt om i Sala kommun för både företag och privatpersoner.

 

Skorstensbesiktning

Vi utför installations-, status- och överlåtelsebesiktningar av eldstäder och rökkanaler enligt SSR Godkänd® Branschstandard. Vi utför också vibrations- och stötsyneförrättningar (Sprängbesiktningar) enl. Svensk Standard.

 

Brandskyddskontroll

En brandskyddskontroll får endast utföras av en som är behörig av kommunen. Endast yrkesutbildade skorstensfejartekniker får utföra kontrollen. Syftet är att i ett tidigt skede upptäcka fel och brister i en anläggning som kan leda till brand.

 

Sotning

Sotning av eldstäder, rökkanaler samt imkanaler till större kök är en mycket viktigt uppgift för att förebygga bränder. Vi har kunskap och utrustning att genomföra sotning på både modernaste och effektivaste sätt.

 

Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
OVK avser en besiktning av hela ventilationssystemet i fastigheten så att det uppfyller sin ursprungliga funktion. OVK görs med olika intervaller (3 eller 6 år) beroende på vilken typ ventilationssystemet är och vilken typ av byggnad den betjänar. Bygg och miljöförvaltningen sköter den lokala myndighetstillsynen och kontrollerar så att OVK utförs i hela kommunen.

 

Ventilationsrensning

Vid dålig luftomsättning i hemmet hjälper vi dig med en ventilationsrensning. Genom att ta bort smuts i ventilationskanalerna får du ett bättre inomhusklimat. En av de vanligaste bristerna vid OVK är just försmutsade kanaler och system.

 

 


Vill du veta mer om våra tjänster, hör gärna av dig!


ventilationsrensning

Kontakt

Sala Sotningsdistrikt AB


Fridhemsgatan 9A
733 39 SALA

Kontakta oss
Email
Tel: 0224-151 15
Översikt